Over Henriëtte

henriette

Henriëtte is al meer dan 20 jaar advocaat op het gebied van Aansprakelijkheids-, Verzekerings- en Procesrecht. Met de oprichting van haar zelfstandige advocatenkantoor Le Cabinet Advocatuur in 2023 gaat Henriëtte door met wat zij het allerleukste vindt: als onafhankelijk advocaat/co-counsel/legal consultant/geschillencommissie-lid op projectbasis de advocatenkantoren om haar heen bijstaan.

Na haar verzekeringsrechtelijke LL.M. in Londen is Henriëtte eind 2001 als advocaat begonnen bij Schut Grosheide (DLA Piper) op de sectie Internationale Handel, Transport en Verzekering. Daar leerde zij op alles op het gebied van Internationaal Privaatrecht, Procesrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsprocedures en vervoerrecht. De tweede helft van haar advocaatstage procedeerde Henriëtte op de afdeling Onroerend Goed, Bestuurs- en Milieurecht van DLA Piper vooral veel in bouw- en CAR-geschillen. In dat kader werkte zij enige tijd op het kantoor van DLA Piper Chicago.

In 2007 maakte Henriëtte de overstap naar Van Doorne waar zij zich gedurende acht jaar specialiseerde in beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid en verzekeringsrecht. Henriëtte deed ook veel ervaring op in het bijstaan van (semi)publieke instellingen in mediagevoelige aansprakelijkheidssituaties.

Van 2017 tot en met 2022 kwam Henriëtte weer terug op het honk, in de praktijk van Codex Mulder Advocaten; de Internationale Handel, Transport en Verzekering-praktijk van DLA Piper van weleer. Totdat de oprichting van Le Cabinet Advocatuur begin 2023 verwezenlijkt werd.

Henriëtte is naast haar werk als advocaat en legal consultant actief als bestuurder en toezichthouder in de onderwijs- en culturele sector en schrijft over Franse invloeden in Amsterdam. Henriëtte is lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschappen, de Vereniging Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht, de Frans-Nederlandse Kamer van Koophandel en Cuisine Culinaire Amsterdam.

Copyright 2024 - Le Cabinet Holding B.V.