Over Henriëtte

henriette

Henriëtte is opgegroeid in Utrecht en in de Verenigde Staten in een gezin met een wetenschappelijke, positief-kritische en verantwoordelijke inslag. De internationale oriëntatie heeft Henriëtte zelf voort kunnen zetten door in Italië Italiaans te leren, rechten in Londen, en nog een tijd in Chicago als advocaat te werken. Enthousiasme en verbinding zijn Henriëtte’s kernwoorden, en onder het levensmotto “al het goede komt uit Frankrijk” verbindt Henriëtte het liefst aan tafel met zelf gekookte Franse gerechten en een goed glas wijn.

Henriëtte is getrouwd en heeft twee jonge jongens en woont (al bijna 22 jaar) in hartje Amsterdam. Na een carrière van bijna 14 jaar in de commerciële advocatuur (zie lades “Juridische Expertise” en “CV”) schrijft zij thans iets anders dan een juridisch pleidooi voor een klant, maar een boek “Amsterdam et Moi”, over Amsterdam en alles wat daar Frans aan wás en ís (zie lade “Amsterdam et Moi”).

In haar vrije tijd zet Henriëtte zich onbezoldigd in als toezichthouder/bestuurder in de onderwijs- en culturele sector (zie Huidige nevenfuncties hieronder), zingt en kookt ze (Frans) en leert ze intussen meer over vinologie en toezichthouden.

Huidige opleidingen:
– Commissarissen- en Toezichthoudersprogramma Universiteit van Tilburg
– Internationale Vinologie opleiding Wijnstudio, Wijninstituut
– Franse Chansons zangcoach Brittamaria.nl

Huidige lidmaatschappen:
– Kookvereniging Cuisine Culinaire Amsterdam
– Frans-Nederlandse Kamer van Koophandel
– Kenniscentrum Frankrijk-Nederland

Huidige nevenfuncties:
– Lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel
– Lid Raad van Bestuur Vereniging Vrienden van het Rembrandthuis

Copyright 2022 - Le Cabinet d’Henriëtte